Zo steekt u de Morsø Forno aan
Het aansteken van de Morsø Forno oven
Het aansteken van de Forno is te vergelijken met het aansteken van een vuurpit. Plaats grote houtstukken op de bodem, en veel kleine houtstukken er bovenop. Het is niet mogelijk om te veel brandhout in de oven plaatsen, dus vul hem maar volledig op.
Wanneer het aansteekhout is opgebrand verdeeld men dit over de binnenste steen, en vult de oven met meer brandhout. Als de oven gebruikt wordt voor pizza bakken is het aan te reden om fijn gehakt brandhout te gebruiken voor een snellere verbranding.
U herhaalt dit proces bij de verbranding van het hout, totdat er niet genoeg hout meer is om de bodem van de oven te bedekken. U kan hiervoor de Morsø vuurtang gebruiken zodat u niet uw vingers verbrandt.
Gebruik het juiste hout
Het hout dat u in de oven gebruikt moet altijd droog, schoon en onbehandeld zijn. Gebruik nooit drijfhout want dit heeft een hoog zoutgehalte wat schade kan toebrengen aan de oven. Het is ook geen goed idee om grenenhout, harsachtige houtsoorten, geverfd hout of spanplaat te gebruiken omdat hierbij onder de verbranding giftige stoffen vrij kunnen komen.
Pizza bakken
Als de oven wordt gebruikt voor pizzabakken moet de oven zeer warm zijn, en de vlammen moeten zich aan de zijkant bevinden. Het verwarmen van de oven duurt tussen de 30 en 60 minuten. Hier kunt u meer lezen over het bakken van een pizza in de Morsø oven.
Bekijk hoe Gorm de Forno Oven aansteekt