Guides voor de Morsø oven
Hier vindt u tips en inspiratie voor lekkere maaltijden die te bereiden zijn in de Morsø oven, en instructies over hoe u de oven op de correcte wijze gebruikt.
Morsø is een van de meer bekende merken van Denemarken als het om buitenhaarden gaat waar je mee kan koken. Om u te informeren over alle mogelijkheden van buitenkoken, hebben we een aantal handleidingen gemaakt om u te helpen de perfecte maaltijd te bereiden met een van deze producten.
Een pizza maken, of in de zomer vlees roken met familie en vrienden was nog nooit zo eenvoudig. Hier vertellen we je ook hoe je de Forno van Morsø aansteekt en hoe je de gasbarbecue in elkaar zet.
Als u nog vragen heeft over de artikelen van Morsø of een ander, laat het ons dan weten en neem contact op met de klantenservice! We beantwoorden graag al uw vragen via livechat, e-mail of telefoon.
Kies een guide voor de Morsø tuinoven
Zo rookt u vlees in de Morsø oven
Als we voor het eerst denken aan het roken van vlees, denken we aan een lang en moeizaam proces. Niet met de Morsø-oven! Wat u nodig hebt bij het van roken van vlees is:
- Goed vlees (wit of rood rundvlees)
- Houtblokken (kies tussen kersen-, appel-, eiken- of notenbomen)
- Een goede oven of grill
Zorg ervoor dat u de juiste houtsoort combineert voor het vlees dat u rookt. De houtsoort die u gebruikt, geeft een bepaalde geur en smaak aan uw eten, dus kies zorgvuldig!
Nu hoeft u er alleen nog maar voor te zorgen dat de oven, zoals onze Morsø Forno grill II, een goede deksel heeft om alle rook binnen te houden. In onze gids laten we u stap voor stap zien hoe u het perfecte rookvlees maakt.
Het perfecte vuur
Of het nu gaat om pizza of om vlees te roken, het vuur aan de binnenkant is het cruciale element. In onze gids "Zo steekt u een Morsø Forno aan", krijgt u alle nodige stappen om dit te doen.
Zo bakt u een pizza in de Forno oven
De oven heeft een steen in het onderste deel. Dit is waar de pizza zijn knapperige crunch krijgt. Om de steen de juiste temperatuur te laten krijgen, moet je de houtblokken in de open haard 30-60 minuten voordat je pizzaparty begint, aansteken.
Als de steen heet is, verwijdert u de brandende houtblokken met een asverplaatser naar de zijkanten. Nu zijn je oven en steen klaar voor de eerste pizza! Vergeet niet om de pizza om de paar minuten te draaien en geniet ervan! (Vergeet niet @biohaardshop te taggen bij al uw mooie instagram stories).
Een gasgrill van Morsø in elkaar zetten
Morsø heeft ook gashaarden in zijn assortiment. Als u geen fan bent van houtblokken, dan is dit de perfecte oplossing! In onze gids, "Hoe u de gasbarbecue van Morsø in elkaar zet", vindt u alle informatie om uw gashaard in elkaar te zetten en aan te steken.